top of page

Biografie

Ruben Weverling is al van jongs af aan bezig met muziek. Zijn opa heeft hem de basis geleerd en gemotiveerd om aan de slag te gaan met het bespelen van de piano. Vervolgens heeft hij op de muziekschool al zijn diploma’s behaald, cum laude, om vervolgens zijn weg te vervolgen naar de HKU (Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht), met als richting

Muziekproductie & Compositie. Tijdens deze studie heeft Ruben veel ervaring opgedaan op het gebied van studio-opnames en componeren/arrangeren.herbeleven van bestaande stukken op andere manieren. Deze manier van arrangeren doet hij alleen voor KLINK!

Na het afstuderen is hij vrij snel vol passie gestart met zijn eenmanszaak RDW|music, waarmee hij op afwisselende muzikale vlakken zijn medewerking verleent aan verschillende projecten, zowel als componist, arrangeur en producent (van o.a. geluidsbanden) als uitvoerend musicus (dirigent en pianist).

Verder componeert Ruben ook voor diverse media en werkt als componist samen met bedrijven, zoals Code 101 Productions. Ook geeft hij al een flink aantal jaren piano en keyboardles in zijn eigen lespraktijk. Juist door zijn frisse kijk op muziek is hij in staat om alle muziektheorie en praktijk op leuke, luchtige en vooral interactieve manier over te brengen op de

leerling en past graag zijn lesprogramma aan op de individuele wensen. Hij doet dit met enorm veel plezier.

Naast het componeren en lesgeven, is hij ook actief als uitvoerend muzikant. Zijn nieuwste project is de band STEAL, een Spandau Ballet Tribute band, waar hij bandleider is en dus verantwoordelijk voor de kwaliteit. Ook dirigeert hij meerdere koren, waaronder gospelkoor Shalôm, christelijk gemengd koor Soli Deo Gloria en zanggroep KLINK!

Voor KLINK! arrangeert hij de stukken op maat van de groep en houdt rekening met de individuele mogelijkheden van de zangers/zangeressen. Onder andere dit maakt deze groep uniek.

Een arrangement kan op verschillende manieren tot stand komen. Soms werk je om de hoofdmelodie heen en soms begin je met klanken. Door deze manier van variëren, ontstaat er een aangename afwisseling en lijken de stukken niet allemaal op elkaar. Als een arrangement geschreven is, maakt Ruben een backing track (begeleidingsband) en zingt alle partijen in. Ook krijgt iedere vocalist een ingezongen versie van alle partijen, zonder zijn/haar eigen stem. Zo leren ze goed om de eigen partij vast te houden zonder enkele steun.

Door middel van dit studiemateriaal kan er thuis effectief gestudeerd worden en op het moment dat we (1 keer in de 2 weken) bij elkaar komen, staat er al een mooi nummer in de grondverf. Dit maakt het mogelijk om ieder jaar opnieuw met een schone lei te beginnen en aan het einde van het jaar een spetterend concert neer te zetten, met geheel nieuw repertoire.

Ruben beleeft ontzettend veel plezier aan het arrangeren en het herbeleven van bestaande stukken op andere manieren. Ook benieuwd wat er mogelijk is voor jouw koor? Neem contact op voor meer informatie.

bottom of page