top of page

Dirigent

Zanggroep KLINK!

KLINK! is een projectgroep uit Gorinchem die begin 2011 is opgericht voor fanatieke zangers / zangeressen die op hoog niveau willen zingen. Een project duurt 11 maanden en wordt afgerond met uitvoeringen. Ieder project wordt vooraf gegaan door 2 auditieronden. KLINK! bestaat uit 10 tot 12 personen, die minimaal 5-stemmig zingen. Dit maakt ieders aandeel belangrijk.

Gospelkoor Shalôm

Het interkerkelijk Gospelkoor Shalôm is een gemengd koor met zo'n 30 enthousiaste leden. We zingen voornamelijk Engelstalige gospelliederen, maar ook Nederlandstalig. 

Met onze liederen zingen we meerstemmig over de blijde boodschap van Jezus’ komst! Wij als Shalôm voelen ons bijzonder bevoorrecht dat we dit al meer dan veertig jaar mogen doen. 

Christelijk gemengd koor Soli Deo Gloria

Het christelijk gemengd koor Soli Deo Gloria uit Herwijnen, bestaat uit ongeveer 45 leden en studeren iedere donderdagavond met enthousiasme nieuwe liederen in. Door het jaar heen worden er diverse optredens gepland.

Arrangeur

Mijn aanpak

Mijn inspiratie vind ik bij meerdere artiesten en componisten uit verschillende hoeken van het muzikale spectrum. Ik heb een ruime blik en een brede smaak en een breed scala aan muzikale genres en stijlen kunnen mij fascineren. In mijn jongere jaren betekende de muziek van Stevie Wonder veel voor me. Het klinkt goed, maar het zit ook goed in elkaar met veel verrassingen en wendingen, zonder dat het overzicht verdwijnt. Ook laat ik me graag inspireren door andere mensen die ook veel naar muziek luisteren. Hierdoor verbreed ik mijn smaak en mijn kennis van de rijke wereld van de muziek. 

Reeds als kind luisterde ik op een analyserende manier naar muziek. Ik werd niet alleen geboeid door hoe het klonk, maar ook door hoe het was opgebouwd en in elkaar zat. Ik kon enorm enthousiast raken bij goede vondsten in de compositie of het arrangement. Eén van mijn eerste arrangementen schreef ik als opdracht voor muziekles, die ik kreeg als kind. Het ging om het stuk Lullaby of Birdland voor brassband. Van mijn muziekleraar destijds heb ik de basis geleerd van het arrangeren. Tijdens de opleiding muziekproductie & compositie heb ik me daar verder in bekwaamd en gaandeweg heb ik het componeren en arrangeren meer en meer in de praktijk gebracht.

In mijn arrangementen zul je zeker invloeden terug horen van verschillende stijlen en artiesten. Voor deze variëteit kies ik bewust, omdat naar mijn overtuiging stijlelementen elkaar versterken als ze na en naast elkaar gespeeld worden. Om goede arrangementen te kunnen schrijven is het voor mij van belang om goed piano te spelen. Enerzijds om de harmonieën te testen met bijbehorende melodievoering en anderzijds om ritmisch gezien interessante figuren te schrijven. 

Om mij verder te bekwamen in het arrangeren en deze arrangementen gericht uit te laten voeren, heb ik in 2010 zanggroep KLINK! opgericht. Voor deze tienkoppige zanggroep schrijf ik mijn arrangementen volledig op maat van de individuele zangers en zangeressen. De leden van deze zanggroep worden geselecteerd, niet alleen op basis van de kwaliteit van hun stem, maar vooral naar de mate waarin het geluid van hun stem harmonieert met de stemmen van de andere leden. Als de arrangementen bij elkaar komen in een avondvullend programma van deze zanggroep, voorzien van professioneel licht en geluid, dan voel ik mij een gelukkig mens.

Arrangeur
bottom of page